Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Patricia Rensen - Coördinerend Begeleider W&B

Nieuwe locatie

De locatie waar ik ging werken was nieuw en ook de werkwijze was nieuw en dat was wel heel leuk en spannend bij Philadelphia te gaan werken. Toen ik 12 jaar geleden in Arnhem kwam wonen sprak Philadelphia me aan omdat ze daar toen net een nieuw ouderinitiatief waren gestart. Dat vond ik wel een uitdaging.’Sinds januari 2018 werk ik bij De Verbinding in Arnhem. Dat is een soort tussenlocatie. Het valt onder Zorg & Wonen maar is ook ambulant. We begeleiden mensen met een licht verstandelijke beperking vanaf 18 jaar. Zij wonen of op een van onze twee locaties of op een ambulante woonlocatie in de wijk. Sommige mensen kunnen van de locatie doorstromen naar ambulant en soms zelfs naar zelfstandig wonen.

"Met “ik wil graag met mensen werken” kom je er niet"
- Patricia Rensen

Jonge LVB-doelgroep

Ik werk 26 jaar in de zorg en heb met verschillende doelgroepen gewerkt. Tijdens mijn opleiding ben ik het vak echt leuk gaan vinden. In het begin vond ik het best lastig, vooral de zorg voor mensen met een zware beperking. Maar ik geef niet snel op en ik kreeg er steeds meer plezier in. Juist in de diversiteit van doelgroepen. Nu weet ik dat deze jonge LVB-doelgroep en dit werk echt bij mij past

Zeggenschap

Ik ben voorzitter van de onderdeelcommissie Oost. Dat is een regionaal onderdeel van de landelijke OR. Wij houden ons bezig met beleid en professionaliteit. Hoe wordt onze regio bestuurd? En we behandelen thema’s als het opleidingsbeleid, verzuim, het profileren van de regio en financiën. Dit doen we ook in geregeld overleg met onze Regiodirecteur. Vanuit die positie vind ik het thema Zeggenschap heel belangrijk. Maar ook Ondernemerschap spreekt me aan. Juist omdat we een nieuwe locatie zijn die we nog op de kaart moeten zetten, binnen Philadelphia en daarbuiten. En Vakmanschap hoort daar ook bij.

Wat wil je brengen?

Als je in de zorg zou willen werken, raad ik je aan om bij jezelf na te gaan wat je wilt brengen. Hoe zie je jezelf? Met “ik wil graag met mensen werken” kom je er niet. Degene die jij gaat begeleiden verdient de beste zorg.

Terug naar de andere ervaringsverhalen

Deel deze pagina