Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ambulant begeleider

Werk jij graag zelfstandig?

Werk jij graag zelfstandig? Bepaal je graag zelf je dagindeling en weet jij cliënten zo te ondersteunen dat ze zoveel mogelijk op eigen benen staan? Dan kun je bij Philadelphia aan de slag als ambulant begeleider. De cliënten die je bezoekt hebben een lichte verstandelijke beperking (LVB). Samen kijken jullie welke ondersteuning nodig is. Als ambulant begeleider werk je niet op een vaste locatie. Je spreekt met cliënten thuis af of op een ontmoetingsplek.

Bij Philadelphia krijg je de ruimte te doen wat nodig is voor de mensen die je ondersteunt vanuit een gezamenlijke teamverantwoordelijkheid en binnen heldere kaders.

Taken als begeleider

Cliënten ondersteunen

Als begeleider LVB ondersteun je de cliënten bij het op eigen benen staan. Zoals bij het huishouden, persoonlijke verzorging, omgang met familie en vrienden en koken.

Iedereen doet mee

Je biedt ondersteuning op maat, bij mensen thuis of op de ontmoetingsplek en helpt hen zo zelfstandig mogelijk mee te doen in de samenleving. Je betrekt hierbij hun netwerk en werkt samen met begeleiders van DigiContact, op wie de cliënt dag en nacht via beeldbellen een beroep op kan doen. Daarnaast ondersteun je bij lichte tot complexe (gezins-)situaties.

Je draagt bij aan de zelfstandigheid van die cliënt

Jij helpt cliënten op eigen benen te staan. Je vergroot de zelfredzaamheid van cliënten, zodat ze steeds meer zelf kunnen. Waar nodig help jij bij fysieke zorgtaken. Je zoekt naar manieren om vaardigheden en de zelfredzaamheid van een cliënt en/of gezin in het dagelijks leven te verbeteren. Dit doe je via het aanbod ‘Mijn Netwerk’ dat een pakket aan diensten biedt. Jij inventariseert wat er voor een cliënt en/of het gezin nodig is. Je werkt vanuit ondersteuningsplannen die opgesteld zijn voor de zelfstandig wonende cliënten. Hierbij kan sprake zijn van complexe casuïstiek.

Wijkgerichte zorg

We streven ernaar om cliënten wijkgerichte zorg aan te bieden. Samenwerking met andere instanties, ketenpartners, het netwerk, collega's en ontmoetingsplekken is een belangrijk onderdeel van je werk. De uitdagingen in het werk ga je samen met je collega’s aan. Samen met hen creëer jij een veilige en stabiele omgeving waarin je de cliënten helpt om de wereld om hen heen te begrijpen en een zo gewoon mogelijk leven te leiden.

In de praktijk

Meer weten over werken bij Philadelphia? Neem eens een kijkje op onze pagina met ervaringsverhalen.

"Eigenlijk ben ik een passant in iemands leven. Ik probeer echt iemands leven zijn eigen leven te laten zijn. En ik mag daar een stukje bij helpen"
- Monique Sluiman, ambulant begeleider

Om deze video te tonen moeten we cookies plaatsen. Accepteer marketing-cookies of bekijk het op www.youtube.com/watch?v=drsJ921Xjk8