Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Fysiotherapeut

Fysiotherapeut in de gehandicaptenzorg

Iedereen beweegt de hele dag door, voor de één is dit vanzelfsprekender dan voor de ander. Als fysiotherapeut in de gehandicaptenzorg richt je je op het optimaliseren van motorische functies, vaardigheden, activiteiten en de omgang met motorische beperkingen in het dagelijks leven. De fysiotherapeut binnen Philadelphia is een beweging- en houdingsexpert én heeft extra kennis over motorische problemen bij mensen met een verstandelijke beperking.

Ondersteuning

Je gaat als fysiotherapeut uit van de positieve invloed van beweging en houding op het totale functioneren van lichaam, geest en de sociale omgeving. Daarom ben je nauw betrokken bij de cliënt en het team. Je kijkt naar hoe een cliënt zo goed mogelijk functioneert binnen zijn wensen en mogelijkheden.Je ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking om prettig te kunnen bewegen, zich motorisch te ontwikkelen, mogelijkheden te behouden en deze zoveel mogelijk in te zetten in het dagelijks leven. Naast gezondheidswinst geeft meer bewegen door de dag heen, meer eigen regie en een groter zelfvertrouwen. Zo draag je bij aan een gewoon, eigen leven van de cliënt.

Wat doet een fysiotherapeut in de gehandicaptenzorg?

Je werkt vanuit een concrete hulpvraag. Hierbij gebruik je onderzoek en diverse therapeutische methodes. Je hebt altijd het vergroten of behouden van kwaliteit van leven en plezier in bewegen als uitgangspunt. Je behandelt, signaleert en monitort. Op locaties waar mensen wonen die intensieve zorg nodig hebben, stimuleer je uitdagende activiteiten om zo klachten te voorkomen. Daarnaast indiceer je mobiliteitshulpmiddelen, aangepaste schoenen en pro- en ortheses via de wet langdurige zorg (Wlz. Als fysiotherapeut betrek zoveel mogelijk het hele multidisciplinaire team (arts, gedragsdeskundige, logopedist, ergotherapeut, diëtist, coördinerend begeleider), familie en/of belangenbehartigers bij het behandelplan.

Expertisecentrum

Als fysiotherapeut ben je onderdeel van het (landelijke) Expertisecentrum van Philadelphia. Binnen dit Expertisecentrum werk je samen met gedragsdeskundigen, logopedisten, ergotherapeuten, diëtisten, spel- en muziektherapeuten, bewegingsagogen en je collega-fysiotherapeuten. Samen ondersteunen jullie de cliënten die op de locaties in het land wonen of ambulante ondersteuning krijgen bij hen thuis.

Om deze video te tonen moeten we cookies plaatsen. Accepteer marketing-cookies of bekijk het op www.youtube.com/watch?v=H47lea1mrc0