Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Begeleider Doof CMB

Communiceren met dove cliënten is voor jou een mooie uitdaging. Je helpt ze de wereld om zich heen beter te begrijpen. Ben jij onze nieuwe begeleider Doof/CMB?

Begeleider Doof/CMB (communicatief meervoudig beperkt)

Als begeleider Doof/CMB (communicatief meervoudig beperkt) bij Philadelphia ondersteun je mensen met een verstandelijke beperking. Ze zijn daarbij slechthorend of doof en zijn soms ook lichamelijk beperkt. Als begeleider werk je op een woonlocatie, bij een dagbestedingslocatie of ambulant, bij de cliënt thuis. Wil je meer weten over de doelgroep Doof/CMB? Ga dan naar de pagina met onze zorgvisie Doof/ CMB.

Bij Philadelphia krijg je de ruimte te doen wat nodig is voor de mensen die je ondersteunt vanuit een gezamenlijke teamverantwoordelijkheid en binnen heldere kaders.

Communicatie

Communicatie is voor deze doelgroep extra belangrijk. We communiceren bijvoorbeeld niet alleen in gebarentaal, maar ook via geschreven taal en met foto’s, plaatjes of pictogrammen.
Je richt je op de behoefte van de cliënt en weet welke vorm van communicatie daarbij nodig is. Dit doe je multidiscipinair, in samenspraak met collega’s, gedragsdeskundigen en communicatiedeskundigen. Zo halen we het beste uit elkaar.

Veiligheid en plezier

Met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg voor en de begeleiding van cliënten. Je geeft ze duidelijkheid, structuur, veiligheid, plezier en vertrouwen.

In het team werk je zowel met dove als (slecht)horende collega’s. Met elkaar zorgen jullie voor een goede communicatie, onderling, maar ook met de cliënten. Je verdiepen in de cultuur van een ander en je daaraan ook aanpassen doe je met liefde.

In de praktijk

Ben je benieuwd hoe het begeleiden van cliënten er in de praktijk aan toe gaat? Ga naar onze pagina met ervaringsverhalen van begeleiders bij Philadelphia.

Vind je nieuwe baan bij Philadelphia

Heb jij je nieuwe baan hierboven nog niet gezien? Bekijk dan hier al onze openstaande vacatures. Je kunt ook gemakkelijk een jobalert aanmaken zodat je een melding krijgt als jouw droombaan beschikbaar is.

Om deze video te tonen moeten we cookies plaatsen. Accepteer marketing-cookies of bekijk het op www.youtube.com/watch?v=drsJ921Xjk8