Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Hoe ouder ik word, hoe blijer ik ben dat ik voor de zorg heb gekozen

Joram Swart - Coördinerend Begeleider

De keuze voor Philadelphia was voor mij een gevoelskwestie. Ik heb naast Philadelphia bij een andere zorgorganisatie gewerkt en daar vond ik het minder huiselijk. Dat was meer een instelling. Maar het was ook een heel praktische keuze: de locatie is dichterbij en de diensten komen me beter uit. Ik doe veel slaapdiensten, waardoor ik relatief veel vrijheid heb. Dit zorgt ervoor dat ik tijd kan besteden aan mijn functie als muziekexpert en andere neventaken die ik leuk vind. De zorg is niet de bestbetaalde sector, maar je doet wat bij je past. Voor mij is die vrijheid en anderen kunnen ondersteunen meer waard dan geld.

"Hoe ouder ik word, hoe blijer ik ben dat ik voor de zorg heb gekozen"
- Joram Swart

Competenties

Er zijn zo veel verschillende doelgroepen binnen de gehandicaptenzorg, dat er altijd wel een is die bij je past. Je hoeft niet een bepaald “type” mens te zijn, maar sommige competenties zijn wel handig. Zoals geduld, aandacht en tact.

Gevoelig

Vroeger wilde ik graag bij de politie. Maar ik wilde ook een goede ondergrond hebben voor als ik bijvoorbeeld niet door de keuring zou komen. Toen ben ik SPW niveau 4 gaan doen. Ik vond dat steeds leuker worden en het gaf me veel voldoening. Je leert jezelf ook beter kennen door de opleiding. Eigenlijk past politie helemaal niet bij mij, daar ben ik veel te gevoelig voor. Hoe ouder ik word, hoe blijer ik ben dat ik voor de zorg heb gekozen.

Muziek

Mijn hart en passie ligt bij muziek. Het is mijn hobby en ook op locatie doe ik er veel mee. Soms in groepjes en soms individueel. Ik heb ook een opleiding muziekagogie gedaan, dus ik heb meer handvatten om muziek te kunnen toepassen in mijn werk. Ik ben echt heel blij dat muziek bij Philadelphia zo’n belangrijk thema is. Ik werk als muziekexpert ook op regionaal niveau. Ik organiseer bijvoorbeeld dagen om medewerkers te enthousiasmeren. Hoe kun je muziek borgen? En hoe zorg je ervoor dat muziek op lange termijn onderdeel wordt van de zorg? Een muziekfeest is geweldig, maar het mooist is het als muziek een vast en logisch onderdeel wordt van ons werk.

Terug naar andere ervaringsverhalen

Deel deze pagina