Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Hier krijg ik de ruimte om mij te ontwikkelen

Dewi Mulder bleef na haar mbo-stage bij Philadelphia werken als invaller. Na enige tijd verliet ze de organisatie én de zorg. Om vervolgens toch weer te gaan studeren. Voor haar hbo-stage dacht ze gelijk weer aan Philadelphia. Na deze succesvol te hebben afgerond ging ze aan de slag als gezinsbegeleider bij een Ouder & Kind locatie in Amsterdam. Inmiddels werkt ze daar al een aantal jaren met veel plezier.

Waarom koos je opnieuw voor Philadelphia?
Ik vind Philadelphia een hele fijne organisatie om te werken. Ik kan het mij ook bijna niet voorstellen om bij een andere werkgever aan de slag te gaan, want dan ga ik te veel missen.
Bij Philadelphia is namelijk alles mogelijk, als je er zelf ook maar moeite voor doet. En uitlegt waarom je iets wilt ontdekken.

Wat maakt jouw werk bij Philadelphia zo leuk?
De vrijheid die ik krijg. Als je comfortabel bent in je rol is dat helemaal oké. Maar als je zoals ik continu op zoek bent naar nieuwe uitdagingen, dan krijg je bij Philadelphia ook de ruimte om je te ontwikkelen. Zo werken we bijvoorbeeld nauw samen met Jeugdzorg en gemeenten. Normaal sluit bij deze bijeenkomsten de manager aan, maar als ik vraag of ik daarbij mag zijn, dan is dat prima. Zo krijg ik de kans om mij breed te ontwikkelen. Als je zelf maar initiatief toont en de ruimte pakt. En nu we als Philadelphia zelforganiserend werken is daar ook
steeds meer aandacht voor.

Waarom is vrijheid in je werk zo belangrijk voor jou?
Ik wil de vrijheid hebben om mezelf te kunnen zijn. Om fouten te kunnen maken. Zo kan ik mezelf blijven ontwikkelen en groeien. Al vanaf mijn stage bij Philadelphia word ik serieus genomen. Mag ik meedenken en meedoen. Bij Philadelphia krijg ik echt de ruimte om mijn grenzen te verkennen. Ik voel ook de veiligheid om op ontdekking te kunnen gaan. Om domme vragen te stellen en te leren. Ik merk dat ik daardoor zelfverzekerder ben geworden in mijn rol als begeleider.

Hoe geef jij als begeleider anderen de ruimte?

Bij Philadelphia willen we het beste uit elkaar halen. Ik ben heel nieuwsgierig, dus ik doe dat vooral door mensen actief te betrekken en ze te bevragen naar hun ideeën en oplossingen. Ik vind het leuk om samen te kijken waar iemands kracht ligt, om ze vervolgens uit hun comfortzone te halen. Want mensen zijn vaak tot meer in staat dan ze zelf denken.

Wat zou je nieuwe en bestaande collega’s bij Philadelphia mee willen geven?

Wat mij heel veel heeft opgeleverd is de vraag: ‘waar wil ik over 5 jaar staan?’ Zo zou ik bijvoorbeeld meer voorlichting willen geven over lichtelijk verstandelijk beperkte mensen aan
volwassenen en kinderen buiten de organisatie. Bijvoorbeeld bij ambulancemedewerkers of op scholen. Door je ambitie met collega’s te bespreken, wordt duidelijker hoe je die kan waarmaken. Pak vervolgens ook de ruimte en onderneem 3 concrete acties die je helpen om je doel te bereiken. Je zal zien dat het ook echt lukt.

Om deze video te tonen moeten we cookies plaatsen. Accepteer marketing-cookies of bekijk het op www.youtube.com/watch?v=VSDNSPaSpiY

Deel deze pagina