Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ben jij een échte Contactmaker?

Als Contactmaker werk je met de doelgroep Ouderen. Wat dit werk zo mooi en bijzonder maakt? Bewoners telkens weer een ‘gewone’, fijne dag bezorgen. Contact maken is hierbij heel belangrijk. Heb jij het in je?

Bekijk de vacatures

Hoe is het om als begeleider Ouderen te werken?

Bekijk de video en kijk mee tijdens een werkdag van Contactmakers Lilian en Ali!

Om deze video te tonen moeten we cookies plaatsen. Accepteer marketing-cookies of bekijk het op www.youtube.com/watch?v=eCY69VzFuMM

Bewoners zien opbloeien en zich, soms onverwacht, zien ontwikkelen.
Als begeleider ouderen is contact maken hierbij heel belangrijk: op het juiste moment een hand vastpakken, oogcontact zoeken of bijvoorbeeld een high five geven.

Enthousiast geworden? Test of jij ook een échte Contactmaker bent!

Deze Contactmakers gingen je voor


"“Ik geniet het meest van mijn werk als ik soms onverwacht een mooie ontwikkeling zie bij een bewoner”"
- Nienke, begeleider doelgroep ouderen
"“Dat ik met dit werk écht iets voor iemand kan betekenen en een veilige haven kan zijn, vind ik het mooiste dat er is”"
- Lilian, begeleider doelgroep ouderen

Veel gestelde vragen: begeleider Ouderen bij Philadelphia

Nieuwsgierig geworden over het werken als Contactmaker bij Philadelphia en wil je meer weten? Hieronder vind je het antwoord op de meest gestelde vragen.

Is er voor mij een BBL plek beschikbaar bij Philadelphia?

Als je bij ons wil werken, maar nog geen afgeronde opleiding hebt in het domein Zorg en Welzijn, kun je deze behalen. Daarvoor is een leer/werkplek nodig. BBL plekken worden bij Philadelphia aangeboden via de vacaturesite van Philadelphia. www.werkenvoorphiladelphia.nl. Als er een plek openstaat, kun je daarop solliciteren. Stuur liever geen open sollicitaties in.

De vraag naar opgeleid personeel in de zorg is groot. Toch kunnen er op onze locaties niet onbeperkt BBL deelnemers geplaatst worden. Locaties moeten namelijk aan bepaalde eisen voldoen om op te mogen leiden en er moet FTE ruimte beschikbaar zijn in het team. De meeste vacatures binnen Philadelphia zijn voor mensen met afgeronde beroepsopleiding, omdat zij direct zelfstandig inzetbaar zijn op de groep.

Hoe ziet mijn werkdag eruit als begeleider Ouderen?

Dagelijks begeleid je cliënten en zorg je ervoor dat zij een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Dit is bijvoorbeeld het begeleiden van de dagelijkse bezigheden van cliënten, zoals het huishouden en activiteiten die cliënten willen doen. Naast begeleiding is verzorging ook onderdeel van het werk: van het helpen bij aan- en uitkleden, tot wassen, douchen en verzorgen van de huid. Ook zijn er binnen deze functies een aantal verpleegkundige taken zoals wondverzorging, het toedienen van injecties en/of medicijnen.

Met welke methodiek werkt Philadelphia?

Bij Philadelphia maken we contact met onze cliënten. We bieden zorg die inspeelt op de wensen en behoeften van cliënten, dus is het van groot belang om deze aan te kunnen voelen. Philadelphia biedt zorg die aansluit op de persoonlijkheid en leefwereld van cliënten. Cliënten echt leren kennen en dat meenemen in de zorg die je biedt. De zorg is ingericht op het behouden van mogelijkheden van cliënten, ondersteunen hen bij het aanpassen van hun fysieke en cognitieve achteruitgang en nemen over wat hen zelf niet meer lukt.