Ben je nieuwsgierig geworden naar werken als begeleider bij Philadelphia, maar heb je nog vragen? Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen of wil je meer weten? Je kunt altijd contact met ons opnemen.
Is er voor mij een BBL plek beschikbaar bij Philadelphia?
Als je bij ons wil werken, maar nog geen afgeronde opleiding hebt in het domein Zorg en Welzijn, kun je deze behalen. Daarvoor is een leer/werkplek nodig. BBL plekken worden bij Philadelphia aangeboden via de vacaturesite van Philadelphia. www.werkenvoorphiladelphia.nl. Als er een plek openstaat, kun je daarop solliciteren. Stuur liever geen open sollicitaties in.
De vraag naar opgeleid personeel in de zorg is groot. Toch kunnen er op onze locaties niet onbeperkt BBL deelnemers geplaatst worden. Locaties moeten namelijk aan bepaalde eisen voldoen om op te mogen leiden en er moet FTE ruimte beschikbaar zijn in het team. De meeste vacatures binnen Philadelphia zijn voor mensen met afgeronde beroepsopleiding, omdat zij direct zelfstandig inzetbaar zijn op de groep.
Hoe ziet mijn werkdag eruit als begeleider Ouderen?
Dagelijks begeleid je cliënten en zorg je ervoor dat zij een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Dit is bijvoorbeeld het begeleiden van de dagelijkse bezigheden van cliënten, zoals het huishouden en activiteiten die cliënten willen doen. Naast begeleiding is verzorging ook onderdeel van het werk: van het helpen bij aan- en uitkleden, tot wassen, douchen en verzorgen van de huid. Ook zijn er binnen deze functies een aantal verpleegkundige taken zoals wondverzorging, het toedienen van injecties en/of medicijnen.
Met welke methodiek werkt Philadelphia?
Bij Philadelphia maken we contact met onze cliënten. We bieden zorg die inspeelt op de wensen en behoeften van cliënten, dus is het van groot belang om deze aan te kunnen voelen. Philadelphia biedt zorg die aansluit op de persoonlijkheid en leefwereld van cliënten. Cliënten echt leren kennen en dat meenemen in de zorg die je biedt. De zorg is ingericht op het behouden van mogelijkheden van cliënten, ondersteunen hen bij het aanpassen van hun fysieke en cognitieve achteruitgang en nemen over wat hen zelf niet meer lukt.
Kunnen cliënten agressief zijn?
Bij Philadelphia willen we een veilige omgeving creëren voor cliënten én medewerkers. Omdat oudere cliënten zich soms lastiger kunnen uiten, kan er soms verbaal agressief gedrag voorkomen. Bijvoorbeeld omdat dingen minder goed lukken, of omdat hij/zij minder overzicht heeft en de regie over zijn of haar leven verliest. Philadelphia ondersteund medewerkers hierin.
Werk je als begeleider in een vast team?
Ja! Bij Philadelphia hechten we veel waarde aan werken in een vast team. Zoals bij alle zorginstellingen, werken ook wij af en toe met ZZP’ers. Maar ook zij maken altijd onderdeel uit van een vaste poule.
Hoeveel bewoners zijn er op een groep? En hoeveel begeleiders?
Gemiddeld zijn er zo’n 9 bewoners per groep. Per groep zijn er vaak twee begeleiders.
Hoe ziet de samenwerking met mijn collega’s eruit?
Bij Philadelphia Boschpark ben je onderdeel van een grote locatie van drie verdiepingen, waarin samenwerken, elkaar ondersteunen en communicatie belangrijk is. Collega’s staan altijd klaar voor elkaar en zijn samen gedreven om de beste zorg te bieden voor cliënten. Er wordt 24 uurs nabijheid geboden door een team begeleiders. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met artsen en behandelaren zoals een gedragsdeskundige, fysiotherapeut en logopedist.
Hoeveel uur werk ik per week?
Het aantal uren dat begeleiders werken, verschilt per persoon en wordt altijd in overleg vastgelegd. In de praktijk werken begeleiders vaak tussen de 24 en 28 uur per week.
Wat zijn de werktijden? Hoe zit het met slaapdiensten?
De werktijden wisselen per locatie. Over het algemeen werk je in de ochtend of avond. Hier kunnen ook slaapdiensten tussen zitten; dat verschilt per locatie. Over het algemeen begint een slaapdienst om 16.00 en eindigt om 09.00. Op enkele locaties zijn er ook waakdiensten.
Hoe word ik ingeroosterd?
We werken met een basisrooster dat in overleg met alle collega’s verder wordt ingevuld. Elke vier weken wordt het rooster opnieuw opgesteld.
Hoe word ik ingewerkt?
Een goede landing vinden we bij Philadelphia heel belangrijk. Daarom krijg je een aantal inwerkdiensten en een buddy toegewezen. Hij of zij helpt jou om snel het reilen en zeilen bij een locatie te leren kennen én laat jou natuurlijk kennismaken met de bewoners. Ook is er een leerlijn speciaal voor begeleiders Ouderen waarin je meer leert over het werken met de doelgroep. In het eerste halfjaar krijg je daarnaast een aantal gesprekken met een zorgcoach. Daarmee kun je vrijblijvend sparren over wat je meemaakt en/of waar je tegenaan loopt.
Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?
Als we jouw cv hebben ontvangen en denken dat je past bij Philadelphia, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Als het klikt, volgt er een meedraaidienst op de betreffende locatie. De laatste stap is het arbeidsvoorwaardengesprek.
Heb je vragen over arbeidsvoorwaarden of trainingen en opleidingen?
Bekijk de antwoorden hier: Arbeidsvoorwaarden - Werken voor Philadelphia