Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Portret Lilian

‘Dat ik met dit werk écht iets voor iemand kan betekenen en een veilige haven kan zijn, dat vind ik het mooiste dat er is. We proberen hier een ‘thuis’ voor onze bewoners te creëren, waar je gewoon kunt zijn wie je bent. En elke bewoner is anders. Het is dan ook een mooie uitdaging om met iedereen het contact te kunnen leggen. Dat contact zoek je bijvoorbeeld door oogcontact te maken, een high five te geven, een liedje te zingen of een hand vast te houden. Het is vaak aftasten en soms duurt het even voordat het lukt om écht contact te maken, maar als het contact er eenmaal is, is dat echt goud.

Op onze groep wordt veel gelachen

Mensen denken vaak dat deze doelgroep ‘bijna niks kan’, maar op hun eigen manier kan deze doelgroep juist zo veel! Dat probeer ik op te zoeken en te stimuleren. Wat ik verder fijn vind aan mijn werk is dat ik écht de tijd heb voor bewoners: om ze te troosten of op te beuren, maar ook om samen lol te maken. We lachen veel op onze groep.

We doen dit werk echt als team

Mijn werkdag bestaat enerzijds uit de dagelijkse zorg bieden: helpen met wassen en eten, medicatie geven, en bijvoorbeeld ook schoonmaken en bedden verschonen. Anderzijds begeleid ik cliënten. Dan maak ik een praatje, gaan we samen knutselen, dekken we samen de tafel, ga ik bezig met een concrete hulpvraag of zorg ik voor een rustmomentje voor een cliënt. Het fijne is dat we dit werk echt als team doen. Als collega’s dragen we de zorg samen. Je staat er niet alleen voor en alles valt te overleggen. Kortom, ik zit hier echt op mijn plek. Ik zeg altijd: ik stop heel veel energie in mijn werk, maar daar krijg ik ook heel veel voor terug!

Terug naar de vorige pagina