Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Kind & Jeugd Amsterdam

Groeien bij Philadelphia: word begeleider Kind en Jeugd in Amsterdam!

Bekijk de vacatures

Hoe is het om als begeleider Kind en Jeugd te werken?

Nieuwsgierig geworden over het werken als begeleider Kind en Jeugd bij Philadelphia en wil je meer weten? Hieronder vind je antwoord op de veel gestelde vragen.

Solliciteer direct

Deze begeleiders gingen je voor:

"‘Geen dag is hetzelfde. Dat houdt mijn werk leuk. Het kan ook best pittig zijn, maar je krijgt er uiteindelijk veel voor terug. De kinderen waar je mee werkt zie je groeien en stappen maken, daar haal ik onwijs veel voldoening uit.’"
- Vera, begeleider Kind & Jeugd in Amsterdam
"‘Als coördinerend begeleider is je werk veelzijdig. Je bent aanspreekpunt en bewaart het overzicht.’"
- Lesley Ann, begeleider Kind & Jeugd in Amsterdam

Meest gestelde vragen

Nieuwsgierig geworden over het werken als begeleider Kind en Jeugd bij Philadelphia? Hieronder vind je het antwoord op de meest gestelde vragen.

Is het hetzelfde als werken in de kinderopvang?

Ja en nee. Je bent natuurlijk verantwoordelijk voor een groep kinderen en jongeren, die vang je op. Dit werk onderscheidt zich wel van de reguliere kinderopvang: dat komt door het type zorg die de kinderen op de groep nodig hebben, want je werkt met kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. Dat betekent ook, stevig in je schoenen staan en écht oog hebben voor het individu. Als je dat goed doet, zie je de kinderen opgroeien waar je bij bent.

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

Een dag als begeleider Kind en Jeugd is elke dag anders. Je bent als begeleider de hele dag betrokken bij de activiteiten: dat kan variëren van buitenspelen, tot samen filmpjes kijken op het Digibord of samen knutselen. Twee keer per week zijn er gymlessen, en elke maandag hebben de kinderen muziekles. We kijken wat ieder kind individueel nodig heeft, en spelen hier zo goed mogelijk op in.

Hoe ziet mijn werkplek eruit?

Als begeleider Kind en Jeugd kun je terecht op verschillende locaties in regio Amsterdam. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag op locatie De Trampoline, waar je werkt met een groep van 4 tot 6 kinderen. Of locatie Plus, waar je naschoolse begeleiding verzorgt. Op elke locatie is er de tijd om echt aandacht te hebben voor ieder kind. Dat realiseer je samen met collega’s uit jouw team!

Ga naar de meestgestelde vragen

Maajan Raban is bereikbaar op telefoonnummer 06 15 57 21 86 voor al je vragen over Kind & Jeugd vacatures. Of stuur stuur haar een appje door op het icoontje hieronder te klikken.

Zit hier een vacature tussen die bij je past?