Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Jeugd en gezin

Ondersteuning voor het hele gezin

Wanneer er sprake is van ondersteuning in een gezinssituatie vinden wij het belangrijk om vanuit één plan te werken. We gaan altijd uit van jullie kracht als gezin en houden rekening met jullie normen en waarden.

Wij hebben nagedacht over hoe we jullie het beste kunnen ondersteunen. Daarbij hebben we onderscheid gemaakt tussen de gezinssituatie waarbij het kind een verstandelijke beperking heeft en de situatie waarbij één of beide ouders te maken heeft met een verstandelijke beperking.

Ouders met een verstandelijke beperking

Een kind krijgen is heel bijzonder. Het geeft jou veel verantwoordelijkheid. Wij hebben nagedacht over hoe we jou het beste kunnen ondersteunen. We leggen uit wat we belangrijk vinden, wat we ermee bedoelen en hoe het jou kan helpen. Zodat jij je kind zelf zo goed mogelijk op kunt voeden.

Ouders met een verstandelijke beperking

Ouders van een kind met een verstandelijke beperking

Je wilt je kind een zo prettig mogelijk leven geven. Wanneer je kind een verstandelijke beperking heeft dan heeft dat impact op het gezinsleven. Opvoeden kan een voortdurende zoektocht worden. Wij hebben nagedacht over hoe we jou en je kind het beste kunnen ondersteunen.

Ouders van een kind met een verstandelijke beperking